Rijpen, voor een unieke smaak

Rijpen, voor een unieke smaak

Nadat de kazen van Kaasmakerij Koningshoeven zijn geproduceerd, laten we ze deels rijpen in de kelders van de abdij. De meeste kazen rijpen minimaal 4 weken en maximaal 3 jaar. Dat gebeurt bij een constante temperatuur van 12 tot 14 graden Celsius. Omdat de vochtigheidsgraad rond de 85% ligt, drogen de korst en de kaas zelf niet te snel uit. Het rijpen is erg belangrijk en nodig om de kaas zijn eigen unieke smaak te laten krijgen. Hoe langer de kaas rijpt, hoe droger en pittiger deze wordt. Kaasmakerij Koningshoeven biedt kazen aan van alle leeftijden. Van jong en jong belegen tot belegen en oude kazen.

Met liefde bereid

Waar het rijpingsproces een belangrijke smaakfactor is, bevatten de kazen van Koningshoeven een bijzonder extra ingrediënt: de liefdevolle toewijding waarmee de monniken de kazen produceren. Verder doen de unieke recepturen van kruiden en trappistenbieren hun werk: die geven elke kaas zijn geheel eigen smaak.

Exclusief label van ATP en Skal

Na het rijpingsproces krijgen de kazen een uniek label, veelal voorzien van het ATP (Authentic Trappist Product)-logo. Dit ATP-logo garandeert dat onze kazen op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd op een plaats waar trappisten leven en waar trappisten tevens bij de productie zijn betrokken. Verder worden onze kazen voorzien van het Skal-label. Dat bewijst dat het om biologische kazen gaat.