Ons kaasassortiment

Ons kaasassortiment

In onze kaasmakerij produceren we wekelijks zo’n 400 kilo biologische trappistenkaas en bierkazen met biologische ingrediënten. Ons assortiment varieert van bierkazen tot kruidenkazen van zowel koe- als geitenmelk. Alle kazen dragen het exclusieve label Authentic Trappist Product (ATP), het bewijs dat de kaasproductie in handen is van monniken en plaatsvindt binnen de abdijmuren. Het is ook een garantie dat een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan charitatieve acties en sociale doelen die zich richten op mensen in nood. De monniken laten zich bij de kaasproductie in beperkte mate bijstaan door mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Juist niet bij de productie maar bij het onderhoud van de gemaakte kazen. Hieronder geven we u een impressie van ons brede assortiment. (* op bestelling)

Fenegriek koemelkkaas

Het fenegriek kruid dat tijdens het bereidingsproces aan de wrongel wordt toegevoegd, geeft deze Goudse kaas een exotische, nootachtige en volle smaak die echt onderscheidend is. De Fenegriek koemelkkaas is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletje kilo en pond*

Fenegriek geitenmelkkaas

De wat zachte, eigenzinnige smaak van de geitenkaas vermengt zich krachtig met de nootachtige smaak van het fenegriekkruid. Ook als de kaas nog jong is, heeft hij een mooie smaak. De Fenegriek geitenkaas is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* |Bolletje kilo en pond*

Isid'or geitenkaas

In deze kaas komen de zachtheid van de geitenmelk – rechtstreeks van het landgoed rond Abdij Koningshoeven – en de smaak van karamel samen. Het is een unieke combinatie die de smaakpapillen streelt, vooral op het achterste deel van de tong. De Isid'or geitenkaas is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletjes kilo en pond*

Kruidnagelkaas

Deze kaas is gemaakt van biologische koemelk en biologische kruidnagel. Het is een wat minder bekende kaas die wat langer rijpt, maar dan ook perfect is van smaak. Deze oudere kaas blijft smeuïg met zijn robuuste oosterse smaak van de kruidnagel; op het achterste deel van de tong blijft een heerlijk zoutkristal achter.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletje kilo of pond*

La Trappe Quadrupelbierkaas

In deze karakteristieke koemelkkaas met biologische ingrediënten is op heel bescheiden wijze het sterkste La Trappe-bier toegevoegd. In de verschillende rijpingsprocessen ervaar je een zekere competitie bij het proeven tussen het bier en de kaas. Dat maakt deze kaas zeer verrassend van smaak. De La Trappe Quadrupelbierkaas is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletje kilo en pond*

Dubbel koemelkkaas

Het bier La Trappel Dubbel wordt in Nederland het meest verkocht en is iets bitter. Soms vraagt men om een scheutje grenadine, maar dat vinden wij als monniken niet kunnen. Juist het donkere van dit bier is uniek en die smaak komt in deze kaas terug. Maar het is vooral de pittige smaak die deze kaas bijzonder maakt. De kaas mag best wat langer liggen, dat komt de smaak alleen maar ten goede. De kaassmaak ligt op het puntje van de tong. De biersmaak volgt daarna en die combinatie vormt een aparte smaaksensatie. De Dubbel koemelkkaas is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletje kilo en pond*

Koemelkkaas zontomaatje Italiaanse kruiden

Deze kaas is als een schilderij, als een Picasso door zijn kleurenpalet. In de mond komt de lente je tegemoet. Het is een heerlijke kaas om wat jonger te eten. Moeten Provençaalse kruiden zijn en in de aanhef zontomaatje ipv zintomaatje. De Koemelkkaas zontomaatje met Italiaanse kruiden is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Bolletje kilo en pond*

Geitenkaas zontomaatje en Italiaanse kruiden

Deze volle zomerse kaas is ook in de winter heerlijk en weet zelfs de donkere dagen wat te verdrijven. De smaak van vers gras, vermengd met kruiden uit het midden van Italië, maken deze kaas excellent bij een glas witte wijn. De Geitenkaas zontomaatje en Italiaanse kruiden is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Bolletje kilo of pond*

Koemelkkaas naturel

De puurheid van deze biologische kaas is onovertroffen. Elk jaargetijde geeft zijn eigen smaakaccenten aan de kaas en dat brengt ons in contact met wat Moeder Natuur ons biedt. Deze prachtige kaas smaakt in alle rijpingsstadia prima. Een aantal laten we 3 jaar rijpen. Deze zogenoemde duizend dagen kaas is brokkelig, zilt en pittig. Een ware delicatesse bij een goed glas Trappist. De koemelkkaas naturel is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletje kilo of pond*

Naturel geitenkaas

Als jonge kaas is deze geitenkaas zacht en romig van smaak, vooral dankzij de verbeterde voeding van de geit. In de zomer is de kaas smeuïg. Wordt hij ouder, dan wordt hij droger, voller en pittiger van smaak. De oudere geitenkaas krijgt een mooie zalmroze kleur wat een lust is voor het oog. Alle geitenmelk komt van het eigen domein van de trappisten van Koningshoeven. De naturel geitenkaas is beschikbaar als jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud en overjarig.

Wiel | Hotelblok | Broodvorm* | Schuitje | Bolletje kilo en pond*