Kort nieuws

Kort nieuws

3 oktober 2023 - Onze ‘eigen’ broeder Bernardus was onlangs even terug op Koningshoeven. Ook verwelkomden we broeder Savio (permanent) terug in ons midden. En de Kloosterwinkel heeft een nieuwe bedrijfsleider: Ireen Snels.

Dom Bernardus, nu Vader Generaal van de Trappisten wereldwijd, was afgelopen maand even terug op het ‘oude nest’: Koningshoeven, waar hij voorheen abt was. In zijn drukke agenda had hij de eerste drie weken van september vrij gemaakt om zich weer ‘broeder tussen zijn broeders’ te voelen. De vriendelijkheid en warmte die hij ervoer, deden hem goed, liet hij weten. Nieuwsgierig naar zijn leven en werk in Rome vroeg de Koningshoeven-gemeenschap hem daarover te vertellen. Het leidde tot een heuse conferentie waarin broeder Bernardus verhaalde over de aard, omvang en impact van zijn werk en zijn wereldwijde reizen.

Dom Bernardus preekte tijdens de Heilige Mis in de abdijkerk.
Dom Bernardus preekte tijdens de Heilige Mis in de abdijkerk.

Op 17 augustus 2023 hebben we broeder Savio (87) weer in ons midden verwelkomd. Hij trad in 1955 in op Koningshoeven om vrij snel daarna naar Brazilië te vertrekken. Daar heeft hij 49 jaar lang goede werken verricht voor de armen in de sloppenwijken. Nu is hij permanent terug op Nederlandse bodem om in zijn eigen gemeenschap van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Met zijn terugkeer leven er nu 22 broeders samen op Koningshoeven.

Broeder Savio is terug op Koningshoeven.
Broeder Savio is terug op Koningshoeven.

Sinds 1 september 2023 is mevrouw Ireen Snels (50) de nieuwe bedrijfsleider van onze Kloosterwinkel. Gastvrij, klantvriendelijk en met veel kennis en ervaring blaast ze de Kloosterwinkel fris leven in en laat ze winkel en webshop beter op elkaar aansluiten. Dat doet ze samen met Judith, Angelique en Eric. Samen staan ze elke dag voor u klaar.

Ireen Snels, de nieuwe bedrijfsleider van de Kloosterwinkel.
Ireen Snels, de nieuwe bedrijfsleider van de Kloosterwinkel.